The hardest things in life is having words in your heart that you can't utter.

Wednesday, 27 February 2013

muzium negeri sabah



♥♥♥ YOU'RE THE REASON FOR MY SMILE ♥♥♥





"you must never forget who was there for you when no one else was"
thank you for always being there for me even when you're far away from me :)



"my heart is and always will be yours" InsyaAllah :)




ok entry kale ne pasal "meeting" kitaorang harini... i mean my boifie n i... hehe.. well mcm besa la kn.. intro untuk setiap entry mesti xda kaitan dengan apa content dalam entry ne.. if ada pun , sikit jerr kaitan nyerr hehe... but, like i care kn

harini seperti date2 sebelum nya , lunch kami "SuShi KiNg"... hehe.. mcm cuak da kn dengar asyik2 sushi... n dy pn terpaksa jga ikut kehendak gf nya ne hehe... then kami jalan2 d centre point , which is a bored place sebab kami asyik2 pegi sana... haha.. banyak jak shopping mall tempat lain, ntah kenapa kami asyik pegi sana.. automatic orang cakap.. pegi kk jak mesti pegi cp tanpa di rancang.. if ada rancangan nak pegi mana baru la kami pegi shopping mall lain hehe... then, sy pun terjatuh cinta dengan satu benda ne...



tadaaa~ ne la benda nyaa hehe... jatuh cinta pandang pertama taw hihi... kesian c bf, terpaksa melayan karenah i.. huhu.. btw thanx bf.. :) hihi... lepas 2, dalam jam2 macam 2, kami suda jadi orang gila kat cp 2, round punya round tanpa hala tuju sampai penat haha... then kami give up kami pun keluar dari cp 2... nak balik awal lg, baru jam2, cewah awal.. hehe.. then kami pun pegi observation tower dekat bukit bendera kot.. haha aku pun xtaw apa nama tempat 2.. yala aku ne bukan engat jalan pun if baru pertama kali pegi.. oppss telepas pula.. bukan pertama kali ok tpi kedua kali haha.. yala, jarang kesian aku ne bejalan d kk ne.. kena kurung seja d ruma hahaa..

then ! lepas dr observation tower, best kt sana tempat nya romantik gitu, tapi panas dong.. mati kita hangus.. haha... kami pun jalan2 lagi tanpa hala tuju di atas jalan raya.. mula2 nak try masuk istana, rupanya bukan sembarangan orang bole masuk, perasan orang ternama lagi kami ah ada hati maw masuk sana haha.. cerita punya cerita, tiba2 tpkir nak pegi muzium, yala da lama da x pegi tempat2 bsejarah ne.. kononnya haha.. then kami pun pegi la muzium sabah.. 1 word i to describe the UNEXPECTED PLAN. which is AWESOME ! haha




some of our pictures la ne konon nyaa hehe :)






















ok bye ! haha mcm byk pla kn gmbr2 ne... xpala kn.. maigad esok aku maw p tawau suda.. for 3 days, n aku belum packing 1 apa pun lg.. matai na matai... haha ok la.. chow dlu...





Thursday, 7 February 2013

IDK :D



"IDK" means "I Don't Know" . . sure u all know it for ages right ? hehe . . so why i am mention it here ? becoz that's can describe how i am feeling now . . haha . . crazy huh?! ;p actually , im happy . . guess why ? i am meeting my boyfriend yesterday . . ohh i mean "Date" ! haha . .




well , i know everyone have their own date with their own boyfriend too . . so i guess u think i'm "kebaruan" or "jakun" right ? hehe . . this is not my first date with him , it's not like i've never date with him before , its just my first date for this semester break . . hahaha . . it's been 4 years now , but sometimes , i still nervous every time i'm gonna meet him . . macam "Dalam Hati Ada Taman" kn ? ne bkn sbrg taman ne taman yg ada jual besi2 bkarat . . yala , jiwang bkarat sgt hahaha . .

1st thing to do before start the date ~
SNAP !



hell yeah , the important thing to do is taking a picture hehe . .
ok the story begin . . .

haha kunun kn . . night before date , kami dua tidur lambat , like usual , tiap ari pn lambat tdr , paling awal jm3 ah tdur . . n yg amazing nya , c bf dpt bgn awl ok utk jln tnpa mngantuk , haha . . jm10 tepat dy suda smpi depan uma n mcm besa aku bru terhegeh hegeh maw pakai tudung . . wahahaa . . lepas salam my mum n mdengar bebelan my mum , aku pn trus blari keluar uma menuju ke tempat c bf parking keta . . dan kami pn memulakan perjalanan kami menuju ke centre point . . woww ayat sastera tuee . . hahaa . . awal kami smpi d centre point 2 , kedai2 pn baru maw buka . . haha tlampau jga semangat kami 2 kn . . pstu p beli tket wayang . . wayang kmi start jam 12.10 . . before wayang start , kami bdua pn berusaha utk mcri sesuap nasi . . wakakaa . .


again ?! sushi king ! haha . . like seriously i never get bored when its come to sushi king ~ haha . . cyan c boifie , dr x pndai mkn sushi skg pn jdy hantu sushi da like me . . hehe . . love u ! ;p maw pecah perut kami dua ekor makan sushi . . order macam 10 org yang makan , baru dua2 jenis cepat kenyang . . naa the only solution , take away laa yg lain 2 . . wahahaa . . btl2 mbazir taw . . huhu . . lepas tgk wayang , kami berdua xda hala tuju . . macam besa . . macam ne la kejadian kami dua ne law jumpa . . haha . . xda kali ah pasangan macam kami . . then aku bwa dy p tanjung aru . . kami pn p perdana park . . d sana . . apa jak kami bole buat , lepaking n taking picture la apa lgi . . haha . . macam besa . . x lengkap if x ambil gambar . . well , gambar tu kn kenangan yang x dpt d ulang :)






sampai jak trus bgambar haha








hehe . . tula antara antara gambar kami bdua . . hehe . . ada banyaaakkkk , tpy xkan la nak masuk kn suma kn . . menyampah pla org tgk nanti . . pstu adala yang mngutuk nanti . . 'eleehh macam dia sorg jak yg ada bf' . . haha . . ragam manusia . . who knows right ? dr kita tlg topup dosa org lain , bgs kita elak . . hihi . . kunun . . macam la aku ne bagus sgt . . haha . . aku pn manusia biasa juga . . x sempurna macam manusia2 lain d muka bumi ne . . coz nobody perfect right ? :) ok peace


so entry sy kali ini adala kisah perjumpaan sy dgn mr boyfriend . . hihi . . LMAO ~ sorry if ada tkasar bahasa , t'broken english , mmg x terror pn typing english , tpy maw juga guna english , konon nya utk improve lg bahasa english 2 . . konon nyaa . . haha . . so broken pn broken la , yg penting aku bahagia . . haha . . yeah whatever la kn . . who care's . . ;p



hehe . . ada jak aku merepek kan setiap kali entry . . x apa laa . . yang penting aku happy . . kat blog ne la tempat aku meluang masa time cuti semester ne . . c boifie ? bussyyy memanjang dengan lepaking with his friends n memancing . . huhu . . aku ?? duk d uma , doing nothing macam orang x berapa nak betul . . kat blog ne jak la aku bole hilang kan part2 yg x betul dalam otak aku ne . . wahahaha . . dah la , nanti bertambah tambah merapu pla aku . .

last picture before i end . . . . .


okai guysss . . so longgg n gud night :)



"Setia Hujung Nyawa"


"Sinopsis: Mengisahkan kehidupan Zain yang berubah sekelip mata setelah ditinggalkan kekasihnya, Sofea, seminggu sebelum berlangsungnya majlis perkahwinan mereka. Demi menjaga maruah keluarga dari dicaci orang, ibu Zain iaitu Datin Adibah mengambil keputusan untuk menyatukan Zain dengan Ersalina yang merupakan anak gadis kepada rakannya, Puan Haliza.

Meskipun di pandangan mata kasar Datin Adibah pertolongan yang dihulurkan oleh Puan Haliza nampak mulia, namun hakikatnya Puan Haliza mempunyai agenda tersendiri apabila dia ingin menggunakan Zain sebagai pak sanggup untuk menutup dosa Ersalina yang kini sedang hamil anak luar nikah bekas kekasihnya."




cerita "SETIA HUJUNG NYAWA" ne mmg sweet . . sweet sgt . . ramai yang mnjadi emosi bila tgk cerita ne jam7mlm tv3 setiap hari isnin hingga khamis if im not mistaken , termasuk la kawan2 sy , pija lynn n mas . . mmg x pena missed pnya la drg tgk ceta ne . . n aku plak , tgk cerita ne d pertengahan jalan , itu pun tgk dgn drg ne la , n aku tgk pn kadang2 jak . . now bila aku kat uma , aku x tgk pn cerita tu n aku xtaw pn cerita 2 apa suda kejadiaanya . . hehe . .

ramai yang update kat fb pasal cerita ne . . d sana la aku taw pkembangan cerita ne . . konon nya c zain n el ok suda , pstu dy mengandung lg konon anak c zain . . ps2 c zain kemalangan la apala . . aku ne macam confius suda ne dgn cerita drama dy dgn novel dy . . haha . . bkn maw ckp aku bca novel dy , 2 mmg mustahil la kn . . tpy aku ada baca cket la sal novel dy d internet . . 2 yg mcm confius 2 apa yg jady sbnrnya haha . . n now dgr2 lagi cerita ne da nak abes kn . . msti peminat2 cerita ne sedih . . tpy xpa , kn ada kat internet , bole tgk byk kali if rasa nak tgk cerita 2 lg . . :)

aku curious jga la sal cerita ne . . nty la if ada masa aku tgk cerita ne dr awal sampai abes . . skrg ne pun aku tgh busy jga ne maw menghabis kn cerita2 korea aku n variety show drg hehe . . lupa daratan btl aku ne . . law kat uma xpena tgk channel lain slain 393 . . x pn aku tgk 701 . . ish apa suda maw jady sama aku ne . . huhu . . xtaw la x minat kot . . bkn la aku xpena tgk channel laen mcm tv3 tv4 kn . . 2 penipu la 2 law x pena tgk langsung , just jarang . . :) bkn maw temberang ok . . huhu . . lg pn aku ne mmg jarang tgk tv . . mmg d dalam bilik 24 jam mengadap laptop ipad telepon . . haa 2 jak la keja aku if d uma ne . . mcm x wujud pn ada aku ne law kat uma . . haha . .

oraittt~ 2 jak la entry kali ne . . aku bosan bha ne . . xtaw maw buat apa . . so update la blog . . dr haritu maw update tpy penyakit malaz ne asik melanda diri . . haahaa . .

mereka sgt sweet . . sama cantik sama hensom . . tpy aku lebih minat c ikram hehe


p/s:picture credit fb setia hujung nyawa